miercuri, 6 iunie 2012

Atelier Quilling - Sambata, 9 iunie, orele 18:00~


見ぬが花 (Minu ga hana) – Literal: 
„A nu vedea este o floare”, spune un proverb japonez. Exista de multe ori lucruri despre care auzim, pe care ni le imaginam, dar pe care nu ajungem niciodata sa le vedem, iar atunci cand le vedem, in sfarsit, suntem dezamagiti, nu neaparat pentru ca lucrul in sine nu era fascinant, insa ceea ce noi ne imaginam luase probabil o alta forma in viziunea noastra, diferita de ceea ce realitatea avea pregatit pentru noi. Ati trait vreodata aceasta experienta?
Imaginatia poate face din lucruri banale, lucruri grandioase, marete, nemaipomenit de frumoase. Dintr-un loc indepartat si aparent inaccesibil muritorilor de rand, imaginatia poate face o lume a viselor devenite realitate. Astfel, imaginatia ne alimenteaza pofta de viata si naste visuri, de care ne agatam uneori cu dintii. Daca fiecare din noi am reusi sa materializam macar unul aceste visuri in lumea din jurul nostru, am trai de-a dreptul, intr-o lume de vis.
Arta, sub toate formele ei, arta de a picta, de a scrie, de a canta si arta de a dansa dupa vibratiile vietii, este modul in care imaginatia noastra creeaza lucruri nemaipomenite, imaginatie care, nascuta din vulgar, se transpune in realitate intr-o forma apropiata de perfectiunea imaginata de noi, datorita fascinatiei noastre pentru acel ceva. Din acest motiv, Cercul „Prietenii Japoniei” incurajeaza pe fiecare din voi sa dea frau liber imaginatiei, devenind artisti in domeniul in care va simtiti cel mai confortabil. Arta poate fi implementata oriunde, iar aceasta se naste din imaginatie. Faceti din viata voastra o arta!

Cu aceste ganduri in minte, va invitam sambata, 9 iunie, intre orele 18:00 – 21:00, pe Calea Motilor, nr. 48, la un atelier de quilling, o arta inca putin cunoscuta de catre noi, unde o vom avea ca instructor pe dna Diana Suta, care ne va invata sa ne transpunem imaginatia in fasii de hartie colorata, rasucite si lipite pentru a forma diverse modele. Pentru a va face o idee, am atasat o fotografie exemplificativa.

Si atelierul a decurs astfel, scrie Radu N.:
Prima intalnire de cultura din vara acestui an a avut loc sambata, 9 iunie, de aceasta data organizand un atelier de quilling. Quilling este o arta europeana, avand putina legatura cu Japonia, insa este una foarte asemanatoare cu origami, folosind tehnici de modelare a hartiei. Asa cum dna Diana Suta a precizat in cadrul intalnirii, quilling a luat nastere in randul maicutelor din Europa, in epoca renascentista, care foloseau aceasta arta pentru a decora copertile cartilor.

Ca si tehnica folosita, quilling presupune rasucirea fasiilor de hartie in diferite feluri, cu ajutorul unor unelte, astfel obtinandu-se diferite modele. Prin alaturarea acestora se pot reda animale, plante si orice alte imagini.
In cadrul acestei intalniri, printre modelele pe care am invatat sa le confectionam se numara pestisori, diferite feluri de flori, fluturi, dar si inventii proprii ale participantilor. Chiar daca exista unelte specializate pentru quilling, exista posibilitatea de a ne confectiona propriile unelte.
Atat noi cat si participantii am fost foarte incantati de noua tehnica invatata de la dna Diana, modelele reusite fiind foarte frumoase si apreciate de catre participanti. 



Aceasta arta s-a dovedit chiar usor de stapanit, nefiind una foarte pretentioasa, insa exista loc de multa, multa creativitate si imaginatie. 



Dat fiind succesul acestui atelier, dorim sa mai organizam astfel de ateliere cat mai curand.


*********English Version Bellow:*******


The first meeting in the summer of the current year took place on June 9th, and it was a quilling workshop. Quilling is an art of European origin, having little connection to Japan. However, it is interesting to observe in comparison with the Japanese art of origami, both using paper manipulation techniques. As Ms. Diana Suta told us, quilling took shape among European nuns during the Renaissance , who used this art to give a nice look to book covers.
The technique used in quilling is about rolling strips of paper in various shapes, using different tools. By joining these shapes together one can reproduce animals, plants or any other kind of image.
In this meeting, the models we learned to make were fishes, flowers, butterflies and also original models. Even though there are specialized tools for quilling, we can improvise and make our own.
Both us and the participants were extremely happy with the new technique, taught by Ms. Diana. The models turned out beautiful and were appreciated by the participants. Although the art proved easy to handle, not so demanding in terms of dexterity, there is much, much room for creativity and imagination. Given the success of this workshop, we wish to organize more such workshops as soon as possible.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu